Op zoek naar een tekstschrijver? Goed idee! Lees hier waarom.

De ondernemer en de verhalenverteller

Er was eens een slimme ondernemer, die goed kon luisteren. Hij begreep waaraan zijn klanten behoefte hadden, en hij ging ijverig aan de slag om dat te leveren. Vele uren stak hij in de ontwikkeling van zijn nieuwe product. Want zijn product moest het beste worden dat er te verkrijgen was. En eindelijk, na vele maanden hard werken, was het zover. Het was af. Trots als een pauw ging hij aan de slag om zijn product aan de man te brengen. 

Meer bekendheid, meer verkoop

En daar ging het mis. De arme ondernemer had een uitermate goed zakelijk instinct en een geweldig product, maar geen vertellerstalent. Hij slaagde er niet in om zijn potentiële klanten een goed beeld van zijn product te geven. De mensen zagen het nut er niet van in, vonden het te duur, of ze wisten niet eens dat het bestond.

Bijna gaf de ondernemer het gedesillusioneerd op. Maar toen, op een mooie dag, kwam hij een verhalenverteller tegen. Ze luisterde naar zijn verhaal. Naar zijn passie en zijn drive. Ze bekeek het product, vroeg hem het hemd van het lijf en werd net zo enthousiast als hij.

Een goed verhaal laat je bedrijf bloeien

Ze besloten hun krachten te bundelden. Dat leverde prachtige, inspirerende verhalen op, die de toegevoegde waarde van het product glashelder maakten. En zo bouwde de ondernemer toch nog een florerend bedrijf op. En zoals dat hoort bij een goed verhaal, leefde hij nog lang en gelukkig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *