Voor PRECARE hebben wij alle webteksten geschreven en hun Handboek ontruiming gecheckt op spelling en grammatica. Hieronder staat een voorbeeld van één van de webteksten.


EHBO E-LEARNING
U zit in een vergadering en plotseling zakt één van uw collega’s in elkaar. Weet u dan wat u moet doen? U bent aan het klussen, uw stanleymes schiet uit en u raakt uw slagader. Wat nu? Het snel en kundig kunnen toepassen van EHBO kan levens redden, want soms duurt wachten op de ambulance te lang!

Deze EHBO e-learning opleiding is geschikt voor iedereen die zich privé of beroepsmatig wil scholen in eerste hulpvaardigheden.

Hoe is de EHBO e-learning-cursus opgebouwd?
De e-learning variant van de EHBO-cursus is verdeeld in een theoriedeel en een praktijkdeel. Het theoretische deel volgt u via een interactief en uitdagend theorie- en toetsingsprogramma. Hiermee bereidt u zich voor op de twee praktijkdagen, waarbij de nadruk ligt op het oefenen van de geleerde vaardigheden. Op de tweede praktijkdag doet u bovendien een praktijkexamen, waarbij u in verschillende situaties moet laten zien dat u effectief eerste hulp kunt verlenen. Eén van de examenonderdelen is daarom ook het reanimeren van een slachtoffer met behulp van een AED.

Wat kan ik met mijn EHBO-diploma?
 Als u het diploma heeft gehaald, dan heeft u onder andere voldoende kennis en vaardigheden om:

 • eerst voor veiligheid te zorgen, voor uzelf, het slachtoffer en eventuele omstanders;
 • om gegevens te verzamelen om erachter te komen wat er is gebeurd en wat het slachtoffer mankeert;
 • om eerste hulp te verlenen bij stoornissen in het bewustzijn en/ of ademhaling;
 • om de ademhaling weer op gang te brengen en te houden;
 • om eerste hulp te verlenen bij actieve bloedingen, uitwendige wonden, verstuikingen, kneuzingen, botbreuken, brandwonden en letsel door elektriciteit;
 • om het ontstaan of het erger worden van een shock te voorkomen;
 • om eerste hulp te verlenen bij oog-, oor- en tandletsel;
 • om eerste hulp te verlenen bij onderkoeling, bevriezing of oververhitting;
 • om eerste hulp te verlenen bij vergiftiging, steken en beten.


Wanneer krijg ik mijn diploma?
Via de e-learning module doet u een theorietoets. Tijdens het praktijkexamen wordt u beoordeeld door een externe examencommissie: een medisch docent en een instructeur Eerste Hulp. Uw kennis en vaardigheden worden beoordeeld aan de hand van een ongevalssituatie met een (lotus)slachtoffer. Het zwaartepunt van het examen ligt op de praktijk van de Eerste Hulp.

Wanneer u theorie en praktijk met een voldoende heeft afgesloten, ontvangt u een EHBO-diploma van het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig. Om adequaat en naar behoren te kunnen blijven optreden en om gecertificeerd te blijven, moet u regelmatig een bij- of nascholing volgen.
Na het behalen van uw praktijkexamen krijgt u binnen drie weken het diploma opgestuurd door het Oranje Kruis. Dit diploma blijft twee jaar geldig. Daarna kunt u het geldig houden door elk jaar de herhalingslessen te volgen.

Hoe meld ik mij aan?
U kunt bellen naar 050-54 45 112. U krijgt dan één van onze medewerkers aan de lijn, die uw aanmelding gelijk voor u verwerkt. Mailen naar info@precare.nl kan ook.

 • Geef bij uw aanmelding aan of u de cursus in het oefencentrum van Precare wilt volgen, of dat u kiest voor een in-company variant. Hierbij komt de instructeur met alle oefenmaterialen naar uw bedrijf.
 • Heeft u nog vragen of opmerkingen? Op onze contactpagina staat bij wie u terecht kunt. Bel of mail ons gerust!