Voor Isolectra schrijven we veel: voice-overteksten voor animaties, direct mails, persberichten, flyerteksten, social mediaberichten en alle teksten van de website. Hieronder kunt u een artikel lezen dat we hebben geschreven voor het vakblad Technoscoop. 


Isolectra deelt kennis

isolectra_logoCursus ‘Stekerbaar installeren’ nu online op Isolectra Academy

Isolectra, marktleider op het gebied van stekerbaar installeren, heeft een duidelijke visie op het delen van kennis: ‘Wij vinden het onze plicht om mensen in het veld te informeren over normen, wetgeving en producten.’

Stekerbaar installeren is inmiddels niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Het is duidelijk dat deze manier van werken tijd en geld bespaart: het is sneller, eenvoudiger en de faalkosten zijn significant minder dan bij de traditionele manier van installeren. Maar: voorwaarde is dat de monteurs genoeg kennis hebben van stekerbaar installeren, en dat de kwaliteit van de gebruikte materialen hoogwaardig is!

Bij Isolectra zien ze dat de kennis in de praktijk toch niet altijd op het benodigde peil is: natuurlijk is stekerbaar installeren makkelijker, maar ook het aanleggen van een stekerbare installatie is een vak. De kwaliteit en veiligheid komen echt in het gedrang als je denkt dat het ‘installeren voor dummies’ betreft.

Borging van veiligheid en kwaliteit
Om de kennis van monteurs en engineers te vergroten, heeft Isolectra de Isolectra Academy in het leven geroepen. ‘Stekerbaar installeren’ is hun eerste gratis online cursus, en het is de bedoeling dat er spoedig meer cursussen volgen. Deze service biedt werknemers de kans om hun kennis te vergroten, zodat ze veiliger en efficiënter werken. Werkgevers kunnen in de database van de Academy eenvoudig checken of ‘hun mensen’ beschikken over de juiste kennis en vaardigheden.

Een certificaat voor de monteur, een database voor de werkgever
De online cursus bestaat uit verschillende onderdelen, zoals montage en engineering. Hierover wordt theorie aangeboden en er wordt een aantal praktijkvoorbeelden behandeld. Als ‘examen’ beantwoordt de cursist een aantal testvragen. Als hij deze vragen goed beantwoordt, krijgt hij een certificaat en Isolectra registreert hem als gecertificeerd installateur.

Zo kan een monteur of engineer eenvoudig aantonen dat hij kundig is en bedrijven kunnen snel en flexibel hun (ingeleende) personeel laten bijscholen. Daarmee komt de kwaliteit van het stekerbaar installeren op een hoger niveau!

Nieuwsgierig naar de Academy? http://www.isolectra.academy