Praktische training effectief bloggen voor ondernemers: in twee uur de juiste tools voor een perfecte blog!

Leer op een duidelijke en interactieve manier de belangrijkste vaardigheden om een prima blog te schrijven. Na deze training heb je:

 • waardevolle kennis om zelf te kunnen bloggen
 • een handige checklist
 • recht op nazorg 😉 bij je zelfgeschreven blog

Herken je dit?

R

Bloggen kost me teveel tijd

Je hebt het advies al zo vaak gehoord: ga bloggen! Maar ja, je bent ondernemer en haalt je omzet niet uit het schrijven van stukjes voor internet. De dagen zijn al te kort om je winkel te runnen, administratie op orde te houden, klanten te woord te staan. Waar haal je dan de tijd vandaan om te gaan bloggen?

R

Waar moet ik beginnen

Leuk, dat bloggen. Jij hebt als ondernemer veel kennis op je eigen vakgebied. En die kennis wil je graag delen, want als klanten zien dat je weet waar je het over hebt, levert dat een goede naam en dus omzet op. Maar goed, kennis hebben en het uitschrijven dat is wel iets heel anders….

R

Waar moet ik over bloggen

Je wilt graag bloggen, maar hebt geen idee waar je wat over wilt schrijven. Dingen lijken afgezaagd, omdat iedereen het er al over heeft. Of je weet net niet het juiste haakje te vinden. En bovendien: je kunt toch niet je bedrijfsgeheimen aan de grote klok gaan hangen?

Wij leren je de belangrijkste ins en outs over bloggen…

Op een geweldige locatie in de oude binnenstad van Leeuwarden leren we je in twee uur wat de essentiële stappen zijn om een effectieve blog te schrijven. En dat doen we met een kleine groep van maximaal tien deelnemers. In onze training combineren we relevante theorie met een behapbare en praktische werkwijze die je direct kunt toepassen. Voor slechts €150 (excl. btw) leer je van twee ervaren professionals hoe je:

 

 • onderwerpen bedenkt
 • een blog opbouwt en schrijft
 • zo kunt werken dat het niet veel tijd kost

Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Al jouw voordelen op een rij

Een kleine tijdsinvestering

De training duurt slechts twee uur, dus je tijdsinvestering is klein. Kun je de rest van de tijd met je bedrijf bezig blijven.

Direct toepasbare kennis

Na afloop heb je een hoofd vol nuttige kennis en beheers je praktische nieuwe vaardigheden.

Een handige checklist

Aan de hand van de checklist die je ontvangt kun je op eenvoudige wijze je toekomstige blogs schrijven.

Dit brengen wij mee

Kwaliteit

Kwaliteit is het belangrijkste wat je als ondernemer kunt leveren. Want kwaliteit betaalt zich uit. Dat geldt dus ook voor ons en gelukkig onderschrijven onze klanten dat.

Ervaring

We bloggen zelf al meer dan 14 jaar zakelijk en schrijven voor ons beroep doen we nog veel langer. De combinatie tekst en online heeft voor ons nauwelijks geheimen.

Enthousiasme

Wij worden blij van tevreden cursisten. Het delen van onze kennis geeft ons veel energie. Die energie brengen wij met veel enthousiasme over, want met een lach op je gezicht leer je beter.

Marianne, van Somnium tekst & training, is een tekstschrijver pur sang. Na een carrière als onderwijzeres Nederlands besloot ze zich in 2011 als zelfstandige alleen nog maar bezig te gaan houden met teksten. Ze schrijft, traint en is dol op de bijzonderheden van taal.

 

Andrew, van Vardia.nl, is een generalist met een voorliefde voor taal & internet. In 1996 maakte hij zijn eerste eigen website en sindsdien zit online in zijn dna. Van de combinatie goede teksten, vindbaarheid en conversie wordt hij het gelukkigst.

 

Heb je nog vragen?

Wat zijn de kosten voor deelname?

Voor deze twee uur durende training vragen we van jou een investering van €150 (excl. btw).

Tot 8 mei kun je gebruik maken van €25 vroegevogelkorting. Daardoor betaal je €125 (excl. btw).

De betaling vindt plaats direct bij aanmelding (via iDeal) en per deelnemer. Wil je meerdere deelnemers in een keer aanmelden of op een andere wijze betalen? Neem daarover dan even contact met ons op.

Een factuur wordt separaat gemaild, nadat de aanmelding definitief is.

Annulering met volledige restitutie kan tot uiterlijk 48 uur voor de training.

Waar en wanneer vindt de training plaats?

De training is op dinsdag 15 januari van 19-21uur bij
Level UP Coworking (link naar Google Maps):

Ruiterskwartier 119 A, Leeuwarden

Parkeren kan in parkeergarage Zaailand.
De locatie is op 5 minuten lopen van (bus)station Leeuwarden.

LET OP: de locatie is op de eerste of tweede verdieping van dit pand en er is geen lift aanwezig.

Moet ik een laptop of tablet meenemen?

Voor het volgen van de training is geen laptop of tablet nodig. Wel is het handig als je notities kunt maken, dat mag natuurlijk ook digitaal 😉 . Er is wifi op de trainingslocatie.

Ontvang ik de training ook achteraf op papier of via e-mail?

Achteraf ontvang je digitaal de belangrijkste besproken zaken, zodat je eenvoudig terug kunt zoeken hoe het ook al weer zat. Ook de checklist om op gestructureerde wijze zelf aan de slag te gaan ontvang je digitaal.

Kan ik na deze training zelf al mijn blogs schrijven?

Zeker. Hoewel het ook wel een beetje afhangt van je schrijftalent en van de eisen die je stelt. Iedereen kan beter en effectiever leren schrijven, maar of jij het goed genoeg vindt, dat kun je alleen zelf beoordelen. Vergelijk het met een chef-kok: iedereen kan een fatsoenlijke maaltijd leren koken, maar niet iedereen heeft het talent om chef-kok te worden.

Ik heb geen idee wat ik moet schrijven. Heeft de training dan wel zin voor mij?

Natuurlijk. Vlak ons als personal schrijftrainer niet uit! Bij deze training helpen wij je te ontdekken wat je wilt schrijven. We geven ook tips: wat is gebruikelijk, wat niet, wat willen je klanten weten, hoe zorg je ervoor dat ze in actie komen, enz.

Ik ben heel slecht in spelling. Dan kan ik toch nooit een goede tekst schrijven?

Waarom niet? Leer de spellingsregels, gebruik de spellingscontrole, laat je tekst controleren door een collega. Een tekst bestaat uit veel meer elementen dan alleen spelling. Grammatica (zinsbouw), woordkeuze, zinslengte, tekstopbouw, creativiteit, het speelt allemaal mee.

Is goed schrijven te leren, of is het gewoon een talent dat ik mis?

Nou ja, talent is wel handig. Maar dat is het altijd, op ieder gebied en het weerhoud je er op andere vlakken toch ook niet van om actie te ondernemen? Bovendien: we geven je tijdens de training een heleboel handvatten, waardoor je beter in staat bent om te schrijven wat je bedoelt. Je krijgt ook een handige checklist, waarmee je eenvoudig en snel je eigen schrijfsels kunt beoordelen en aanpassen.

Leer op eenvoudige wijze zelf doeltreffende blogs te schrijven voor je onderneming

Training 15 januari – 19-21u

 • 1 deelnemer/aanmelding per formulier
 • je aanmelding is definitief na betaling
 • kosten voor 1 deelname €150 +21% btw
 • factuur ontvang je na betaling
 • annuleren kan tot uiterlijk 48 uur van tevoren (volledige restitutie)
 • maximaal 10 deelnemers

 

Somnium Tekst & Taal

 

Totaal: € -