Een goede training scherpt de geest

Waarschijnlijk hoeven we je niet te overtuigen van het nut van een training. Want net zoals voor alle vaardigheden, geldt ook voor het schrijven van een goed verhaal dat hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt. Dus, trainen is nuttig en wij fungeren daarbij als jouw personal schrijftrainer.

En in die rol hebben we ook al ontdekt dat de meeste van onze trainees zich dit afvragen:

Kan ik na deze training zelf al mijn webteksten schrijven?
Zeker. Hoewel het ook wel een beetje afhangt van je schrijftalent en van de eisen die je stelt. Iedereen kan beter en effectiever leren schrijven, maar of jij het goed genoeg vindt, dat kun je alleen zelf beoordelen. Vergelijk het met een chef-kok: iedereen kan een fatsoenlijke maaltijd leren koken, maar niet iedereen heeft het talent om chef-kok te worden. Wij zeggen: ga gewoon lekker aan de slag en schrijf tot je een ons weegt. Oefening baart kunst.

Ik heb geen idee wat ik moet schrijven. Heeft de training dan wel zin voor mij?
Natuurlijk. Vlak ons als personal schrijftrainer niet uit! Bij deze training helpen wij je te ontdekken wat je wilt schrijven. We geven ook tips: wat is gebruikelijk, wat niet, wat willen je klanten weten, hoe zorg je ervoor dat ze in actie komen, enz. Ook jij gaat na onze training met zelfgeschreven teksten de deur uit!

Ik ben heel slecht in spelling. Dan kan ik toch nooit een goede tekst schrijven?
Waarom niet? Leer de spellingsregels, gebruik de spellingscontrole, laat je tekst controleren door een collega. Een tekst bestaat uit veel meer elementen dan alleen spelling. Grammatica (zinsbouw), woordkeuze, zinslengte, tekstopbouw, creativiteit, het speelt allemaal mee.

Is goed schrijven te leren, of is het gewoon een talent dat ik mis?
Nou ja, talent is wel handig. Maar dat is het altijd, op ieder gebied en het weerhoudt je er op andere vlakken toch ook niet van om actie te ondernemen? Bovendien: we geven je tijdens de training een heleboel handvatten, waardoor je beter in staat bent om te schrijven wat je bedoelt. Je krijgt ook een handige checklist, waarmee je eenvoudig en snel je eigen schrijfsels kunt beoordelen en aanpassen. Het chef-kokniveau haal je dan misschien niet (zie ook punt 1), maar het niveau van een goed eetcafé is zeker haalbaar.

[event-list]

Waanzinnige webteksten – basistraining

Om een goede tekst te schrijven, is het belangrijk dat je de basis op orde hebt. In slechts twee uur leren we je deze basis. Na de training weet je wat je moet doen en laten om een lekker leesbare tekst te schrijven. En natuurlijk gaan we ook praktisch aan de slag. Niet alleen een theoretisch verhaal, maar gelijk je nieuwe kennis toepassen.

Lees hier alle gedetailleerde informatie over de basistraining Waanzinnige webteksten

Waanzinnige webteksten – training voor gevorderden

Je weet best hoe je een tekst logisch opbouwt en foutloos schrijven is voor jou ook geen enorme uitdaging. Wat je wel graag wil leren is o.a. hoe je Google-vriendelijk schrijft (SEO) en bezoekers van je website aanzet tot actie. We kunnen je dit in ongeveer drie uur leren. Eerst krijg je van ons alle benodigde theorie, en dan ga je zelf aan de slag. Want oefening baart kunst. Je gaat je eigen webteksten (her)schrijven, en wij kijken mee, geven feedback en helpen je naar een hoger niveau.

Lees hier alle informatie over de training Waanzinnige webteksten voor gevorderden