Een goede training scherpt de geest

Waarschijnlijk hoeven we je niet te overtuigen van het nut van een training. Want net zoals voor alle vaardigheden, geldt ook voor het schrijven van een goed verhaal dat hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt. Dus, trainen is nuttig en wij fungeren daarbij als jouw personal schrijftrainer.

En in die rol hebben we ook al ontdekt dat de meeste van onze trainees zich dit afvragen:

Kan ik na deze training zelf al mijn webteksten schrijven?
Zeker. Hoewel het ook wel een beetje afhangt van je schrijftalent en van de eisen die je stelt. Iedereen kan beter en effectiever leren schrijven, maar of jij het goed genoeg vindt, dat kun je alleen zelf beoordelen. Vergelijk het met een chef-kok: iedereen kan een fatsoenlijke maaltijd leren koken, maar niet iedereen heeft het talent om chef-kok te worden. Wij zeggen: ga gewoon lekker aan de slag en schrijf tot je een ons weegt. Oefening baart kunst.

Ik heb geen idee wat ik moet schrijven. Heeft de training dan wel zin voor mij?
Natuurlijk. Vlak ons als personal schrijftrainer niet uit! Bij deze training helpen wij je te ontdekken wat je wilt schrijven. We geven ook tips: wat is gebruikelijk, wat niet, wat willen je klanten weten, hoe zorg je ervoor dat ze in actie komen, enz. Ook jij gaat na onze training met zelfgeschreven teksten de deur uit!

Ik ben heel slecht in spelling. Dan kan ik toch nooit een goede tekst schrijven?
Waarom niet? Leer de spellingsregels, gebruik de spellingscontrole, laat je tekst controleren door een collega. Een tekst bestaat uit veel meer elementen dan alleen spelling. Grammatica (zinsbouw), woordkeuze, zinslengte, tekstopbouw, creativiteit, het speelt allemaal mee.

Is goed schrijven te leren, of is het gewoon een talent dat ik mis?
Nou ja, talent is wel handig. Maar dat is het altijd, op ieder gebied en het weerhoud je er op andere vlakken toch ook niet van om actie te ondernemen? Bovendien: we geven je tijdens de training een heleboel handvatten, waardoor je beter in staat bent om te schrijven wat je bedoelt. Je krijgt ook een handige checklist, waarmee je eenvoudig en snel je eigen schrijfsels kunt beoordelen en aanpassen. Het chef-kokniveau haal je dan misschien niet (zie ook punt 1), maar het niveau van een goed eetcafé is zeker haalbaar.

no event

Waanzinnige webteksten – basistraining

Om een goede tekst te schrijven, is het belangrijk dat je de basis op orde hebt. Je moet dus éérst zorgen dat je weet hoe je een tekst opbouwt en structureert. En dat betekent dat je in ieder geval inzicht moet hebben in:• de opbouw van een tekst;

 • hoe je aansluit bij je doelgroep;
 • het verschil tussen actief en passief taalgebruik;
 • de werking van je hersenen, als het gaat om tekst en lay-out.

Daarom houden we ons tijdens deze training onder meer bezig met de ideale lengte van zinnen en alinea’s, de best leesbare lettertypes, het nut van pakkende titels en tussenkopjes, het (al of niet) gebruik van jargon en wat er allemaal gebeurt in je linker- en rechterhersenhelft als je een tekst krijgt voorgeschoteld.

Als het je nu al duizelt, dan hebben we goed nieuws: in slechts twee uur leren we je deze basis. Na de training weet je wat je moet doen en laten om een lekker leesbare tekst te schrijven. En natuurlijk gaan we ook praktisch aan de slag. Niet alleen een theoretisch verhaal, maar gelijk je nieuwe kennis toepassen.

Dus, alle voordelen van deze training op een rij:

 • slechts twee uur, dus een kleine tijdsinvestering;
 • na afloop een hoofd vol nuttige kennis en nieuwe vaardigheden;
 • gelijk praktisch aan de slag met een eigen tekst naar keuze;
 • je krijgt een handige checklist, waarmee je heel snel je tekst kunt controleren en (zo nodig) aanpassen.

waar: Ruiterskwartier 119 A, Leeuwarden

wanneer: maandag 19 maart, van 19.00 – 21.00 uur*

jouw investering: € 49,50 per persoon (exclusief 21% btw) voor een twee uur durende training, een hoofd vol waardevolle kennis, een handige checklist en een aantal zelfgeschreven webteksten. En natuurlijk koffie, thee, water, wat lekkers een vrolijke flow.

Wil je deze training volgen of wil je meer informatie? Geef je direct op of neem eerst contact met me op.

*of op een datum en tijd in overleg, als je een incompanytraining wilt

Waanzinnige webteksten – gevorderden

Je weet best hoe je een tekst logisch opbouwt en foutloos schrijven is voor jou ook geen enorme uitdaging. Wat je wel graag wil leren is hoe je:

 • Google-vriendelijk schrijft (SEO);
 • bezoekers van je website aanzet tot actie;
 • aansluit bij je doelgroep;
 • kennis over de werking van je hersenen efficiënt inzet;
 • door welke basale emoties en behoeften mensen gedreven worden en hoe jij hier op een positieve manier gebruik van kunt maken.

Daarom houden we ons tijdens deze training concreet bezig met zoekwoorden, unieke teksten, de juiste vragen beantwoorden in je tekst, de triggers angst, hebzucht en status en hoe je die slim inzet, het voor-wat-hoort-wat-principe en allerlei andere handige wetenswaardigheden die jouw teksten sterker, persoonlijker en prikkelender maken.

En om het extra leuk te maken: we kunnen je dit in ongeveer drie uur leren. Eerst krijg je van ons alle benodigde theorie, en dan ga je zelf aan de slag. Want oefening baart kunst. Je gaat je eigen webteksten (her)schrijven, en wij kijken mee, geven feedback en helpen je naar een hoger niveau.

Dus, alle voordelen van deze training op een rij:

 • slechts drie uur, dus een kleine tijdsinvestering;
 • na afloop een hoofd vol nuttige kennis en nieuwe vaardigheden;
 • gelijk praktisch aan de slag met een eigen tekst naar keuze;
 • je krijgt alle besproken theorie mee in een mooi mapje, zodat je het altijd kunt nalezen tijdens het schrijven van een tekst.

waar: Ruiterskwartier 119 A, Leeuwarden

wanneer: dinsdag 20 maart, van 18.30 – 21.30 uur*

jouw investering: € 75 per persoon (exclusief 21% btw) voor een drie uur durende training, een hoofd vol waardevolle kennis, een hand-out met alle informatie en een aantal zelfgeschreven webteksten. En natuurlijk koffie, thee, water, wat lekkers en een vrolijke flow.

Wil je deze training volgen of wil je meer informatie? Geef je direct op of neem eerst contact met me op.

*of op een datum en tijd in overleg, als je een incompanytraining wilt